måndag 16 mars 2015

En sekund i taget
Denna fantastiska boken är en Dystopi och en äventyrsbok som Sofia Nordin har skrivit. Den handlar om en flicka som heter Hedvig som bor i Stockholm. En stor dödlig febersjukdom bryter ut i Sverige, förmodligen i hela världen som tar kål på hennes familj och nästan hela befolkningen. Hon är rädd att hon är helt ensam kvar i världen och desperat cyklar rätt ut i skogen och bosätter sig vid en sjö med sin tältutrustning. Hon inser att hon får ta eget ansvar framöver så hon går till en bondgård där hon skulle ha tillgång till föda, vatten, boplats osv.
Där lever hon helt ensam under höstens gång men så plötsligt träffar hon på en flicka i hennes ålder. Hon heter Ella. Hennes familj hade dött också och Hedvig erbjöd henne en boplats på gården.
Båda lever tillsammans på gården och Ella lärde Hedvig att rida så de kunde förflytta sig snabbare in till staden. De bestämde sig att rida till Ellas hus och leta efter hennes katt som förmodligen var död men Ella ville inte ge upp hoppet om sin fina katt.
De virvlar med känslor och de börjar bråka och Hedvig rider iväg och tar slut på Ellas batteri i telefonen. Hon sover ute och hon tyckte att hon kände av en röklukt.

Två veckor senare rider dom båda till denna plats där röklukten kändes till. Efter de hade följt röken så hittade dom en pojke i deras ålder som satt och eldade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar